Archive for June, 2011

“erm…rasa macam pernah jumpalah. tapi tak ingat di mana.”
nah~ its too lame.

“hai! boleh tumpang tanya. sakit tak bila awak jatuh dari kayangan?”
euww…totally cliche!

“cik, saya tercicir telefon saya dekat dekat kawasan ni. boleh tak tolong miss call telefon saya?”
erk! bad move. reject.

jadi, kena fikirkan pick-up line yang terkini dan meyakinkan. segera!

Advertisements

cerita cinta di malam hari

Posted: 3 June 2011 in jurnal

‘bear,

tadi kite terserempak dengan dia lagi. dia baru keluar dari sebeneleben. manis sangat muka dia. kite senyum kat dia. lepas tu dia pun balas senyum kat kite balik. manis. ada lesung pipit. kite suka. kite pura pura cool tapi dalam hati rasa meletup letup macam pop corn dalam microwave.

bear,

kite rasa kite dah jatuh suka kat dia lah. muka dia manis dan lembut. mata dia redup. rambut dia hitam lebat. tinggi sikit dari kita. badan sesedap rasa. yang kite suka tengok tang bibir dia. macam mulut ikan gupi. hehehe. rasa nak gigit gigit saja bibir ikan gu-

adoi! apa tolak tolak orang ni?!’ andre mengesot naik semula ke atas katil bujang.

‘aku suruh kau sambung drama kau kat teddy bear kau tu dalam bilik kau. bukan bilik aku. aku nak tidur ni. sudahlah menyempit kat katil aku. memekak pula lagi. kalau kau nak memekak juga, balik bilik kau sendiri! dah tua bangka pun tak reti nak tidur dalam bilik sendiri.

sekarang ni kau tahu tak dah pukul berapa? dah nak pukul dua pagi tahu? esok kena kerja. kau tu liat nak bangun. tidur cepat!’

‘hehe…bilik kau best. jangan marah ya…’ andre pejam mata sambil memeluk kuat bear. dan dalam hati berharap akan mimpikan si ikan gupi.

katakan tidak pada jam loceng

Posted: 1 June 2011 in jurnal

sarip tutup jam loceng yang berdering bingit. aa…baru pukul tujuh pagi, keluh sarip. hari ini….bukan hari minggu ke? kenapa kena bising bising, kunci jam loceng.

aaa….tidur yang seronok ialah tidur setelah bangun tidur.

plop!

segera saja sarip masuk ke dunia lain.