balada orang bujang di rumah sewa

Posted: 30 May 2011 in fiksi

rumah pangsa dua bilik dengan ruang tamu yang sempit aaron muatkan sebuah rak dan televisyen di atasnya, peti ais dan mesin basuh di ruang dapur, katil dan almari baju di setiap bilik tidur.

tak perlu banyak barang. kata mat saleh, less is more. ya, maka banyak lah ruang untuk aaron berguling di ruang tamu. atau berjoging dari bilik ke bilik. mungkin juga boleh buat acara skipping di bilik air. erm…agak menarik untuk dicuba.

tapi sebab utama adalah sebab rumah itu bukan rumah aaron. aaron sewa saja. dan aaron pun sudah nak pindah. tak tahan dengan tangga di luar yang sempit dan berbau hancing. budak budak mabuk selalu kencing dalam lif juga. dan kadang kadang berak. ya, memang sangat menjijikkan!

sebab tu aaron jarang gunakan lif. lif pun bukan boleh diharap. pernah satu hari tu aaron tersangkut dalam lif bersama seorang makcik. bila makcik tu kentut, habis oksigen yang ada tak ada dalam lif tu tercemar. kemudian makcik tu pula buat perangai. boleh pula buat buat pengsan dalam lif tu masa orang cuba nak buka pintu lif. tapi itu kira bagus daripada makcik tu jerit macam aaron nak perkosa makcik tu. itu lagi naya!

tapi aaron tak kecil hati dengan perangai makcik tu. err….pembetulan. yang aaron maksudkan ialah yang aaron kecil hati bukan dengan perangai makcik tu seorang saja. dengan anak beranak makcik tu, dengan jiran jiran dia pun aaron kecil hati. lalu aaron ambil keputusan untuk berpindah ke blok hujung taman.

dengarnya, blok di hujung taman tersebut, penduduknya lebih bertamadun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s